Що найбільше гуглили українці в 2018 році: пошуковик опублікував звіт

Що найбільше гуглили українці в 2018 році: пошуковик опублікував звіт
Під кінець року пошуковик Google опублікував найпопулярніші запити українців. 

У 2018-му лідером став "ЧС 2018" – футбольний мундіаль проходив в Росії, Україні в ньому участі не брала. Персоною року стала загибла в ДТП актриса Марина Поплавська. Взагалі народ вельми активно гуглив тих, кого не стало, причому список вельми різношерстий: Йосип Кобзон, Стівен Хокінг, репер Xxxtention ... 

Список покупок року очолила іграшка бейблейд, за нею – тюнери цифрового телебачення Т2, залізничні і авіаквитки, бездротові колонки і навушники, гумові чоботи. Ще українці цікавилися, чому затримують пенсії, чому м'ясо корови називається яловичиною, а в Одесі випав жовтий сніг. Також народ цікавився, як завантажити відео з Youtube, зробити липучу іграшку слайм, заробити онлайн, доглядати за орхідеєю, пофарбувати яйця на Великдень і видалити сторінки в соцмережах.

Біткоін
Вид цифрових грошей, що став неймовірно популярним в 2017-му. Правда, в 2018 році електронна валюта пішла на спад, і зараз коштує $ 3482 / штука (було $ 16,5 тис.).

Кір
Інтерес до хвороби пов'язаний зі спалахом кору в 2018-м. МОЗ уже нарахував 47 тис. хворих, в той час як в 2017-му їх було 4,7 тис. осіб.

Томос
Церковний указ, який надає церкви автокефалію (автономність). У 2018 році в Україні запущений процес отримання Томосу від Вселенського патріархату і створення єдиної помісної церкви.

Реінтеграція
Це слово стало популярним в зв'язку з прийнятим в січні цього року законом про реінтеграцію Донбасу. Він передбачає заміну АТО на ОСС та визнання Росію на рівні закону країною-агресором і країною-окупантом.

NFC
Технологія бездротової передачі даних, яку використовують при розрахунку за допомогою PayPass, а також Apple Pay і Google Pay.

Криптовалюта
Різновид цифровий валюти, створення і контроль за якої базуються на криптографічних методах шифрування. Найвідоміший представник криптовалюти - Bitcoin. Його аналоги - Ripple, Litecoin, Peercoin.

Ещкере
Фірмова фраза репера Face, який за останні два роки став кумиром молоді. Клич походить від Esskeetit - понівечене lets get it. Перекладається як "Давайте зробимо це".

ПВВ
Абревіатура словосполучення "почуття власної важливості / величі". Її часто використовують в мережевих баталіях користувачі, щоб вказати співрозмовнику на зашкалюючий рівень зарозумілості.

Дифтерія
Ця гостра бактерійна інфекція зацікавила українців в основному завдяки тому, що в Україні з початку року зареєстровано цілих 9 випадків зараження, а сама хвороба смертельно небезпечна.

Томбой
Так користувачі називають дівчат з характером бешкетників. Їм притаманні чоловічі риси характеру і поведінки, стиль в одязі і коло інтересів, що традиційно вважається не характерним для дам.  ​