Як святкують 8 Березня в різних країнах світу

У деяких країнах 8 Березня відзначати не прийнято.



Всі жінки України з нетерпінням чекають на 8 Березня, адже це особливий день, який знаменує початок весни та асоціюється з подарунками, квітами та святковим настроєм. Всі ми деколи хочемо відчути себе принцесами, і 8 Березня – чудовий привід, передає Ukr.Media! 
8 Березня – трохи історії:
Ідею святкування Міжнародного жіночого дня висунула лідер жіночої групи соціал-демократичної партії Німеччини Клара Цеткін, а сталося це на Міжнародній конференції працюючих жінок. Вона ж запропонувала відзначати цей день у кожній країні 8 березня.
В Україні 8 Березня прийнято дарувати квіти та інші подарунки, влаштовувати сюрпризи своїм жінкам. Але не у всіх країнах відзначають Міжнародний жіночий день. Сьогодні ми хочемо розповісти вам, як відзначають 8 Березня в різних країнах світу (або не відзначають зовсім).
Німеччина
Незважаючи на те, що витоки 8 Березня ведуть саме до Німеччини, німці Міжнародний жіночий день не відзначають. Якщо в цій країні хтось і святкує 8 Березня – так це емігранти.
Італія
8 Березня в Італії не є вихідним днем і не має статусу державного свята. Але в цей день італійки збираються компаніями і весело проводять час.
Литва
За аналогією з Італією, в Литві 8 Березня не є державним святом. Більш того, самі жінки його рідко відзначають. Святкують 8 Березня в Литві в основному приїжджі сюди з інших країн, таких як Україна, Росія і т. д.
Китай
У Китаї 8 Березня мало відрізняється від 7-го. В цей день навіть не прийнято дарувати жінкам букет квітів. Так що, дорогі жінки, куди-куди, а в Китай вже точно переїжджати не варто :)
Куба
Весело і з бенкетом відзначають 8 Березня кубинці! Жіночий день для кубинських чоловіків – ще один привід висловити свою вдячність та захоплення найважливішим жінкам – мамі, дружині, дочці і т. д.
Болгарія
У святкуванні 8 Березня думки болгар розділилися. Одні і зовсім забули про це свято, інші голосно відзначають Міжнародний жіночий день і вітають улюблених дам.
В'єтнам
У В'єтнамі до святкування 8 Березня ставляться дуже серйозно. Справа в тому, що 2 тисячі років тому в'єтнамці відзначали День пам'яті сестер Чинг, які колись захищали свою Батьківщину. Зараз це свято припадає саме на Міжнародний жіночий день – 8 Березня.
Польща
Незважаючи на відсутність вихідного дня, 8 Березня поляки радісно вітають жінок зі святом. Традиційно Міжнародний жіночий день поляки відзначають ввечері в колі сім'ї.
Франція
Здавалося б, у Франції святковий і романтичний настрій витає в повітрі, але 8 Березня в цій країні не відзначають. Замість цього прийнято поздоровляти жінок в День матері і День святого Валентина.
??