Обережно! Сьогодні найсильніша магнітна буря накриє Землю

Це буде вже третя магнітна буря з початку року.



Магнітна буря, яка пронесеться над Землею 18 березня, буде вже третьою з початку року. До цього потужні геомагнітні бурі були зареєстровані 19 лютого та 15 січня, пише Ukr.Media.
Сьогоднішній катаклізм може негативно позначитися на самопочутті людей, а також на роботі електричних приладів.
Магнітні бурі на Землі починаються, коли в магнітосферу планети потрапляють викинуті Сонцем згустки плазми. Якщо вони досягають великої сили, можлива погана робота електронних обладнань, радіозв'язку та електричних мереж.
Як повідомляється, 18 березня прогнозується слабка магнітна буря, класу G1, проте вона теж здатна привести до якихось збоїв в енергетичних системах та вплинути на роботу супутників та інших космічних апаратів, пов'язаних з мережами на землі. При цьому на широтах вище 60 градусів будуть очікуватися полярні сяйва.
Лікарі радять стежити за своїм артеріальним тиском, а при наявності проблем з серцево-судинною системою регулярно приймати відповідні ліки.
Наступні найближчі бурі очікуються теж у березні – 22 і 26 числа. Ймовірність виникнення бурі вищої категорії, яка дуже сильно вплине на роботу наземних і низькоорбітальних супутників, близько п'яти відсотків.
??