Чоловік купив безлюдний острів за 13 000$ і зробив там рай на землі

Цей чоловік купив собі маленький рай в океані.Чоловік купив безлюдний острів за 13 000$ і зробив там рай на землі
В далеких 1960-х британець купив на свої заощадження крихітний острівець і почав нове життя. В результаті цього Робінзону наших днів вдалося перетворити занедбане містечко в куточок мрій!
Ближче до свого 40-річчя англієць на ім'я Брендон Гримшоу вирішив радикально змінити спосіб життя. Він залишив роботу в газеті і в 1962 році придбав за 8000 фунтів стерлінгів крихітний острівець в Індійському океані, Тут, на Сейшелах він і провів решту життя, інформує Ukr.Media.
До того моменту острівець під назвою Муай (всього-то навсього 480 метрів завдовжки і завширшки 300 метрів) був уже півстоліття нежилим і не дуже родючим.
Ходили, правда, чутки, що в далекі часи він слугував притулком для піратів, які, як водиться, закопали десь під деревом скарб, на тридцять мільйонів доларів...
Брендон пригледів собі товариша по імені Рене Лафортен, який допомагав британцеві в облаштуванні нового «дому».
Удвох вони садили тут манго, пальми 40 видів і інші породи тропічних дерев. І виростили їх 16 тисяч штук - при тому, що воду для поливу доводилося запасати під час дощів або привозити на човні з сусіднього острова.

Вони принаджували і підгодовували птахів, які до того не хотіли селитися на дикому острові, і облаштовували доріжки - зараз на раніше непрохідній ділянці землі їх нараховується 5 кілометрів!
За чотири десятки років їм вдалося перетворити Муай на справжній райський куточок, «весь покритий зеленню, абсолютно весь». Тут можна побачити не тільки тисячі птахів, але і сотні гігантських черепах, які на Сейшелах були майже винищені.

Такі черепахи живуть до 180 років, тому зустрівши гігантську тварину - варто уступити їй дорогу: черепаха може бути набагато старшою (і мудрішою) вас.

У 2008 році острову офіційно було надано статус заповідника. Тепер він є частиною Національного парку. Кажуть, один з Саудівських шейхів пропонував Брендону за острів 34 мільйони доларів, але той вважав за краще залишити все як є.

Періодично на острів приїжджають на кілька годин туристи, захоплені його дивовижною природою. Але єдиним вірним і постійним жителем його (в компанії птахів, черепах і кількох псів) залишався Брендон Гримшоу - до самої своєї смерті у 2012 році, у віці 86 років.
А що стосується скарбу -ним, мабуть, виявилося саме життя в дивовижному тропічному куточку в турботах про природу.