На Закарпатті троє чоловіків вчинили розбійний напад на автозаправці та взяли в заручники чотирьох її відвідувачів

??
Поліція Закарпаття провела в Мукачеві та районі навчання в умовах, які були наближені до реальних, та відпрацювала три оперативних плани. За легендою, троє чоловіків вчинили розбійний напад на автозаправці в місті та взяли в заручники чотирьох її відвідувачів.

26 січня, більше трьох сотень закарпатських поліцейських долучили до тактико-спеціальних навчань в Мукачівському районі. Такого плану відпрацювання відбувалися на території області вперше.

«Поліція Закарпаття постійно проводить навчання і підвищує кваліфікацію, але аналогів настільки масштабних опрацій на території області ще не було. Спільні відпрацювання дуже потрібні в сучасних умовах життя та допомагають правоохоронцям злагоджено та ефективно працювати за ускладнених обставин. Такі навчання за найрізноманітнішими легендами проходитимуть на Закарпатті щоквартально. Сьогодні, крім співробітників ГУНП в Закарпатській області та спеціалістів управління «КОРД», у відпрацюваннях взяли участь Нацгварія, патрульна поліція, поліція охорони та рятувальники», – розповів начальник Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Роман Стефанишин.

За легендою, близько 8.30 на в’їзді в райцентр троє чоловіків увірвалися на місцеву автозаправку, забрали всі гроші, що були в касі, захопили чотирьох заручників із числа відвідувачів та сховалися за містом. Відпрацьовувався варіант спрацювання «тривожної кнопки» для того, щоб залучити до масштабних занять поліцію охорони та патрульних.

В ГУНП в Закарпатській області працювали в умовах максимально наближених до реальних. Після надходження повідомлення про напад на заправку оператори поліції охорони одразу скерували свій наряд на об’єкт, а також повідомили про події на лінію «102». Ця інформація одразу поступила до диспечерів, які безпосередньо управляють нарядами поліції. Для роботи задіяли поліцейський ситуаційний центр, який опрацьовував всю інформацію, що поступала про операцію до всіх підрозділів-учасників навчання.

Вже за годину з моменту нападу на заправку поліція володіла достатньою інформацією про злочинців, щоб могти вести з ними переговори. Для цієї роботи залучили трьох найкращих спеціалістів. Паралельно із цим поліція перекрила можливі шляхи втечі злочинців, правоохоронці заблокували всі виїзди не лише з Мукачівського району, але й області. Приміщення, в якому нападники утримували заручників, оточили.

Переговорники домовилися про звільнення заручників за умови надання автомобіля. Близько 12 години злочинці отримали транспортний засіб та спробували на ньому втекти, проте всі шляхи відходу їм блокували спеціалісти управління «КОРД». За кілька секунд після перехоплення їх працівники витягли бандитів з автомобіля, після цього вони оглянули транспортний засіб. Поліція зайшла до приміщення, де утримувалися заручники. Всіх їх звільнили. Будинок оглянули вибухотехніки та кінологи, щоб виключити можливість використання вибухівки.

Після цього на місці події до роботи приступила слідчо-оперативна група. Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Ярослав Лебович високо оцінив більшість проробленої під час навчань роботи.
??