На Закарпатті з’явилися фальшиві долари


Поліцейські охорони закликають краян бути вкрай пильними при купівлі-обміні валюти, інформує Управління поліції охорони в Закарпатській області.
Чоловік прийшов до обмінного пункту та передав касиру для обміну 100 доларів. Але працівниця фінансової установи викликала поліцію охорони. Жінка діяла згідно з чинним законодавством, адже запідозрила, що купюра – фальшива.
Інцидент трапився в Ужгороді. Сигнал "тривога" на пульт централізованої охорони надійшов близько 11 години. Звернулися по допомогу до поліцейських охорони із охоронюваного обмінного пункту, який знаходиться на вулиці Гагаріна.
Наряд поліції охорони Закарпаття прибув до об'єкту за лічені хвилини. Поліцейські охорони затримали чоловіка та доставили його у відділ поліції - для з'ясування обставин. А фальшиву купюру вилучили та направили на експертизу.
На жаль, такі випадки в Ужгороді непоодинокі. Так, цими вихідними поліцейські охорони виїжджали на аналогічне затримання. Цього разу по допомогу звернулися працівники фінансової установи на вулиці Бестужева.
Виявилося, що близько 12 години жінка підійшла до обмінного пункту і попросила обміняти купюру номіналом 100 доларів США. Коли касир перевіряла купюри, то одразу запідозрила, що щось не так.
- Під час перевірки коштів ультрафіолетовою лампою я помітила відсутність захисних знаків. Тому натиснула "тривожну кнопку", - розповіла працівниця фінансової установи.
Працівники установи викликали на допомогу поліцейських. Оскільки об'єкт перебуває під охороною, на місце події прибули поліцейські Управління поліції охорони в Закарпатській області.
Грошові купюри було направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Закарпатської області. Дана подія зареєстрована в ЄО як підробка грошей. Проводиться подальша перевірка.
Поліцейські охорони звертаються до краян з проханням бути пильними!
- При покупці іноземної валюти жителям варто бути обачними. Адже, на жаль, випадки з підробкою грошей - непоодинокі. Валюту купувати варто тільки у перевірених, офіційних фінансових установах. І якщо купюра, яку вам пропонують, для вас сумнівна, ви завжди можете попросити її обміняти, - наголошують поліцейські охорони Закарпаття.
До слова, спроба збути фальшиву купюру, яка випадково потрапила до вашого гаманця, може обернутися серйозними проблемами - в Кримінальному кодексі України передбачена стаття не тільки за виготовлення і перевезення фальшивих грошей, а й за їх збування.
??