Поліція вилучила у закарпатця дві гранати

??Поліція вилучила у закарпатця дві гранати
У місті Чоп правоохоронці затримали місцевого мешканця, який продавав гранату РГД-5 із запалом до неї. Таку ж гранату виявили і в будинку підозрюваного під час санкціонованого обшуку. За фактами поліцейські Ужгородського відділення поліції розпочали кримінальне провадження. 

Вчора, 10 травня, працівники сектору кримінальної поліції затримали на збуті боєприпасів раніше судимого мешканця Чопа. 47-річний чоловік за 1000 гривень продавав гранату типу «РГД-5» та запал до неї. 

Того ж дня правоохоронці провели санкціонований обшук у будинку фігуранта справи. В одній з кімнат помешкання поліцейські виявили ще одну гранату «РГД-5» із запалом до неї. Вказані предмети правоохоронці вилучили та направили на експертизу.

За фактами слідчі Ужгородського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Крім того вчора працівники слідчого управління ГУНП в Закарпатській області завершили досудове розслідування і повідомили про підозру скоєнні правопорушення за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України 37-річному мешканцю смт.Вишково Хустського району. Нещодавно за місцем його проживання поліцейські виявили 149 бойових патронів, які він зберігав незаконно. 

?Відділ комунікації поліції Закарпатської області ?