Закарпатцям на замітку: кращі напої для втамування літньої спраги

Найпопулярніші напої в літню спеку.



Літо вже зовсім поруч. Це прекрасна пора для того, щоб сповна відчути його на смак. Коли, як не влітку пробувати всі ті фрукти та овочі, які дарує нам природа? І саме в ці дні справжньої спеки можна спробувати втамувати спрагу не банальним пивом в сусідній забігайлівці, а чимось більш цікавим, наприклад – безалкогольними напоями, десять з яких ми покажемо вам.

Полуничне фрапе

Молоко чи вершки
Полуниця – 150 г.
Лід
Збиті вершки
В блендер покласти полуницю, лід, додати трошки молока або рідких вершків і збити до однорідної маси. Вилити в склянку і прикрасьте збитими вершками. Також, склянку можна прикрасити полуницею.

Холодна кава

Кава
Цукор
Молоко
Лід
Заварити каву за вашим смаком та дочекатись поки вона охолоне. Додати льоду в стакан, залити кавою та молоком.

Мохіто

Свіжа м’ята – 3 гілочки
Лимон або лайм – половинка
Лід
Вода газована або звичайна 
Яблучний сік
У склянку подрібнити м’яту, вичавити лимон або лайм. Додати звичайну чи газовану воду. Як варіант, можна розбавити яблучним соком наполовину з водою. Прикрасити гілочкою м’яти.

Апельсиновий морс

Вода – 0.5 л.
Цукор – 100 г.
Апельсини – 2
Лимонна кислота
Кориця
Відділити цедру від апельсинів, після чого зняти білу м’якоть і витиснути сік з того, що залишилось. Тепер подрібніть вичавки, залийте водою, додайте цедру, лимонну кислоту та корицю і проваріть на слабкому вогні 15 хвилин. Залиште отриману речовину на 40 хвилин, після чого процідіть та додайте сік.

Квас вівсяний

Вода – 3 л.
Овес (вівсяні пластівці) – 1 стакан
Цукор – 3 ст. ложки
Промитий овес засипати в трилітрову банку, додати цукор і ретельно перемішати. Закрити кришкою і поставити на сонце. Приблизно через 3 дні, коли вівсяні зернятка перестануть «танцювати» і осядуть на дно, квас готовий. Квас процідити та охолодити.

Лимонад

Лимони – 7 шт.
Цукор – 150 г.
Вода – 2л.
Лід
Вичавити сік з лимонів та додати цукор і залити двома літрами окропу. Перемішати суміш, накрити і залишити на ніч у прохолодному місці. На наступний день знову перемішати і додати ще трохи цукру за смаком. Потім профільтрувати. Ретельно охолодити. Подавати лимонад в натуральному вигляді, або, розбавивши газованою водою з льодом.

Чайний лимонад

Продукти на 2 порції: 
Лимон 
Свіжа м’ята – 2 гілочки
Мед – 4 ст. ложки
Чорний чай 3-4 пакетика
Заварити міцний чай з м’ятою і остудити. Лимон розрізати навпіл, половину нарізати кружечками, з другої видавіть сік. Змішати сік, мед та чай. Налити лимонад в глечик, покласти лід і кружальця лимона. Замість чорного чаю можна використовувати зелений або трав’яний.

Полунично-банановий смузі

На 1 порцію: 
Полуниця – 150 г. 
Банан
Кулька пломбіру 
Лід за смаком
Банан дрібно порізати, змішати з полуницею і льодом та збийте в блендері. Отриману суміш вилити в склянку та покласти кульку морозива зверху.

Фруктовий пунш

Апельсиновий сік – 1 стакан
Ананасовий сік – 1 стакан
Грейпфрутовий сік – 1 стакан
Апельсин або лайм, Лимон, Лід
Вишні – 10 шт,
Цукор – 3 ст. ложки

Змішати всі соки, додайте цукор і розлити по склянках. Нарізати апельсин та лимон, видалити кістки з вишень та додати в склянки за смаком. Бажано подавати з льодом. Прикрашати гілочкою м’яти.

Шоколадно-молочний коктейль

Молоко – 250 мл.
Морозиво – 1 упаковка
Какао – 2 ст. ложки
Цукрова пудра – за смаком
Залити молоко в блендер, додати морозиво, какао, цукрову пудру. Суміш необхідно добре збити до утворення пінки.

?Джерело?