"З мене зробили ката і злочинця, не дочекавшись висновків правоохоронних органів і ветеринарної служби", -закарпатець, який знущався над конем на Закарпатті, прокоментував свій вчинок

Чоловік в своїх діях проти тварини злочину не вбачає

Василь Максимюк пояснює таку свою поведінку наступним (нижче приводиться повний текст без змін):
Дуже прикро, що користувач Чорнотисянський рідний край (один із засновників даної громадської організації того року пяним їхавши з весілля збив чоловіка машиною насмерть, і не поніс ніякого покарання) , а з мене зробили ката і злочинця, не дочекавшись висновків правоохоронних органів і ветеринарної служби, своїм дописом у мережі фейсбук організували публічну травлю мене як громадянина, і навіть доходить до публічних погроз мені та моїй сімї.
У дописі пише, що я «зловив свійську тварину “коня”, яка паслась по вздовж берега річки зі сторони ліс-фонду», але цей Кінь, який належить громадянину Попюку Юрію по факту випасався на сінокосі, яким я користуюся вже багато років як працівник лісової охорони, даний сінокіс я постійно удобряю, очищую від чагарників та кошу там сіно, так як іншої землі, крім присадибної ділянки поблизу не маю. Я неодноразово виганяв звідти коней, які пасуться, і неодноразово робив зауваження власнику коня Попюку Юрію та власникам інших коней, нехай свою худобу пасуть кожен в своєму городі бо іншому місці . Навіть вчора, перш ніж вигнати коня з мого сінокосу, я зустрів по вул.Б,хмельницького Попюка Юрія і сказав йому, нехай піде вигнати коня і забере собі додому. Він сказав що то не є його кінь, тож я вирішив привести коня додому і дочекатися його власника щоб з ним поговорити, якихось ушкоджень тварині я не мав наміру чинити. І Близько 19,00 год. вчора вечором, я припнув коня до свого автомобіля і вів його додому. Початок дороги від сінокосу не є асфальтований, а десь приблизно 0,5 км грунтова дорога, якщо би я тягнув тварину по землі за автомобілем, , так як пишуть в дописі ЧОРНОТИСЯНСЬКИЙ РІДНИЙ КРАЙ, то невже би вона отримала лише легкі тілесні ушкодження (копію акту огляду тварини ветеринаром додаю), тим більше, що дана подія відбувалася в дуже людному місці, в такий час коли всі якраз ідуть додому з роботи, і я маю купу свідків-місцевих жителів, які бачили, що кінь ішов привязаний на мотузці, а не я його тягнув за автомобілем лежачи по землі, я їхав на пониженій передачі і на дуже малій швидкості, можете опитати свідків, хоча це зробила поліція. Коли я виїхав на асфальт, то побачив, що кінь спіткнувся і впав, я зупинився, його відвязав і кінь втік. Пяний я не був, так як за приблизно через годину після інциденту я спілкувався з представниками поліції, їх запитайте, був я пяний чи ні, крім того, до мене додому перед тим як приїхала поліція, з погрозами приходила дружина Попюка Юрія Тетяна та його сестра Попюк Одарка і вони теж бачили що я був в тверезому стані.
Я за свої 64 роки таких випадків в житті ще не мав, більше 40 років пропрацював в лісовій охороні, а мене тут хочуть ледь не четвертувати. Я за свій вчинок готовий відповісти перед законом, як громадянин. Перед дружиною власника тварини я вчора вибачився. В своєму селі живу все життя, проблем із законом не маю, попитайте людей, я не пишіть що я психічно хворий. За публічні образи також буду звертатися із заявою до відповідних органів. Посилання на оригінал поста в мережі.




pershij.com.ua
??