Обурені люди в соцмережах пишуть, що готові вчинити самосуд над садистом із Закарпаття!

Обурені люди в соцмережах пишуть, що готові вчинити самосуд над садистом із Закарпаття!
Адже за таку аморальну поведінку (звірське знущання над конем) він може відбутися штрафом, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. 
...Днями всю Україну облетіла страшна новина про черговий випадок знущання над твариною. Колишній лісник і депутат сільради на Закарпатті жорстоко розправився з конем за те, що той пасся на його ділянці.
Світлини понівеченого тіла коня викликали шок, подив та співчуття. Каштан – жертва тирана з Рахівщини, якого чоловік вирішив провчити за те, що несвідома тварина пішла пастися на його наділ. Шкіра коня уся в ранах, око запухле, закривавлене, сам він ледве ходить. Господар радіє лише з того, що вижив, але говорить про улюбленця зі сльозами на очах. У нього тремтить голос, коли пригадує жахливу подію, що трапилася 6 червня.
За інформацією Закарпатської поліції, о 20 годині вечора до правоохоронців надійшло повідомлення від жителя села Чорна Тиса, що односелець тягав його коня по асфальту, прив’язавши до свого УАЗика. Внаслідок знущання тварина зазнала значних ушкоджень.
Місцеві кажуть, що Каштан є годувальником багатодітної родини, де виховуються п’ятеро неповнолітніх малюків, сім’я виживає лише завдяки коню. Проте зараз він є недієздатним, ледве пересувається подвір’ям. Тож для того, щоб помічник повернувся до норми, потрібно ще немало часу, адже в нього стерто шкіру і навіть пошкоджено підкови.
Щодо самого інциденту, то з’ясувалося, що Каштан зайшов на територію, яка належить колишньому ліснику, 64-річному депутату сільської ради, який зараз перебуває на пенсії. Більше того, як зазначено у коментарях до розміщеної у соцмережах світлини Каштана, «сільський голова с. Чорна Тиса є зятем Василя Васильовича (дружина сільського голови – його рідна сестра)».
Тож для чого чоловік вирішив помститися коню? Для чого було діяти такими садистськими методами. Дехто з селян вважає, що він був п’яним,  але сам рахівчанин це заперечує. Скоріш за все, чоловік був переконаним, що його вчинок пройде для нього безкарно, а коня він точно не шкодував.
Тож кат, побачивши тварину на своїй ділянці, взяв ланцюг і прив’язав її до автомобіля. Таким чином протягнув бідолашну кілька десятків метрів через усе село, аж поки ланцюг не розірвався. Після цього лісник поїхав собі далі, а скривавлена тварина залишилась посеред дороги. Там його і знайшли власники.
Юрій Попюк, саме так звати господаря Каштана, щодня обробляє йому рани і розповідає, що того дня кінь пасся неподалік будинку в лісосмузі і випадково забрів на ділянку сусіда. Забирати його побіг восьмирічний син господаря.
Хлопчик онімів від того, що побачив. Прямо перед ним відбулася вся сцена розправи над Каштаном. Проте на прохання відпустити тварину чоловік прогнав дитину геть. Тож хлопчик помчав додому за батьком. Від хвилювання у хлопця трусилися руки та ноги.
Сам же Василь, який запевнив, що нібито хотів потягнути тварину на своє подвір’я, аби провчити власника, але не помітив, що «загубив» її, розповів, що на Юрія давно сердитий через те, що його коні пасуться на його ділянці, а в нього теж є худоба, якій потрібне сіно. Збитки за лікування Каштана чоловік готовий компенсувати і навіть кається у вчиненому. Хоча в останнє чомусь мало віриться, адже якби він дійсно шкодував коня, то ніколи б такого не зробив. Бо як же може людина, яка логічно і адекватно мислить, зводити рахунки з конем, а не з його господарем?
Також Василь нарікає на Юрія за те, що про інцидент він не мовчав, а нібито «таке роздув», а тим часом його коні «мучать» екс-лісника через те, що йдуть ласувати його травою.
Чоловік знервований, бо знає, що ним зацікавились правоохоронці. Гроші на лікування Каштана Юрію він дав і той їх взяв, але за скоєне все одно доведеться відповідати.
За словами речниці обласної поліції Тетяни Щоголєвої, слідчі вже вивчають обставини інциденту. Тим часом прокуратура Закарпатської області повідомила, що досудове розслідування розпочато, а дії депутата, що катував коня кваліфіковано за статтею 299 (Жорстоке поводження з тваринами). Але за таку аморальну поведінку він може відбутися штрафом, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Обурені закарпатці вимагають застосувати до ката більш суворий вирок, люди в соцмережах пишуть, що готові розірвати садиста, багато хто закликає зробити над ним самосуд, не сподіваючись на об’єктивність правоохоронної системи та правосуддя.
Справді, у те, що Василя покарають справедливо, мало віриться, бо на Рахівщині ні за вбивство рисі, ні за ведмедя та оленя нікого притягнуто до відповідальності так і не було.
А зараз, коли йдеться про людину, що причетна до влади, вирок, скоріш за все, буде лояльним.
Та й за жорстоке поводження з тваринами в Україні садисти всього двічі отримували реальні тюремні терміни.
Зголом стало відомо, що коня хотіли викупити ужгородські волонтери, наіть зібрали для цього  гроші, оскільки для господарства він більше непридатний, але господар його не захотів продавати, а згодом навіть перестав відповідати на дзвінки. Кажуть, що кривдник відшкодував усі збитки, але що буде далі з Каштаном – невідомо…
Сергій ОРОС, закарпатська газета «НЕДІЛЯ», zakarpatpost.net