Закарпатець, в якого 68 разів зупинялося серце, потрапив до ТОП-10 незвичних українців (ФОТО)

Кожен із нас унікальний по-своєму, але є поміж нами люди, життя яких просто вражає.

Портал Весті разом із Книгою рекордів України склав ТОП-10 найдивовижніших українців, які стали просто сенсацією. Закарпатець Юрій Федака з села Кальник, що під Мукачевом, теж встановив своєрідний кардіологічний рекорд.

У чоловіка 68 разів зупинялося серце.

Про нього начувані місцеві лікарі, але от рекорд по зупинці серця так і не зафіксували. До пенсії Юрій Федака працював водієм в міліції. Згадує, що в 90-ті роки багато довелося начутися, а ще більше побачити. Через це у чоловіка розвинувся стрес і пропав сон. Одного разу він відчув гострий біль під лопаткою – кардіограма показала перенесений інфаркт. Тоді чоловіка поклали в лікарню.

“Вперше моє серце зупинилося 2 квітня 1996 року. Пам’ятаю, як потрапив у світлий тунель і вийшов у поле з сліпучо зеленою травою. Тіло огорнула така легкість і блаженство, що не передати “, – згадує Федака.

Але через кілька хви68 разів зупинялося серце.лин лікарі, застосувавши електрошок, запустили його серце.

Впродовж двох тижнів мотор закарпатця зупинявся 68 разів.

“Вмирав по 10 разів на день. Навіть навчився відчувати, коли знову зупиниться серце – тіло кидало в жар, у вухах чувся хлопок “, – згадує чоловік. Через три тижні лікування такі напади із зупинкою серця припинилися.

У 2008 році Юрію поставили кардіостимулятор після чого його серце більше не зупиняється – адже стимулятор його запускає сам у разі збою ритму.