На Закарпатті хочуть закрити 10 залізничних станцій

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль категорично не погоджується з тим, що 10 залізничних станцій на території області хочуть закрити. Укрзалізниця збирається їх закрити задля виконання вантажних операцій, — пише ZIK.

До Геннадія Москаля надійшов лист від Ужгородської дирекції залізничних перевезень ПАТ «Українська залізниця» з проханням дати дозвіл на закриття станцій.

Мова йде про Великий Березний, Жорнава, Есень, Кольчине, Чорнотисів, Рокосів, Боржава, Буштино, Тячів і Солотвине. Укрзалізниця аргументує таке рішення оптимізацією роботи транспорту та зменшенням збитків для залізниці.

«Із Києва до нас постійно надходять звернення з вимогами оптимізувати, скоротити чи закрити бюджетні установи в галузі освіти, медицини, соцзахисту тощо, – заявляє Г. Москаль. – Однак ми чи не єдина з областей України, де кількість населення не скорочується, а збільшується, тому за останні 3 роки не скоротили жодну установу. Навпаки – відкриваємо нові школи, дитсадки, амбулаторії. Ми неодноразово зверталися до Києва з проханнями відновити повноцінну роботу міжнародного аеропорту «Ужгород», оскільки на місцевому рівні зробити це неможливо. А у відповідь отримуємо тільки обіцянки. Тому Закарпатська облдержадміністрація категорично проти закриття будь-яких виробничих об′єктів на території області, у першу чергу, інфраструктурних», — йдеться в повідомленні на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.