Тему булінгу обговорили зі школярами-підлітками ювенальні поліцейські Закарпаття

У розмові зачепили й зміни у законодавчих статтях, що стосуються відповідальності при вихованні дітей. 
Інспектори ювенальної превенції Закарпаття зустрілися з гімназистами у смт.Великий Березний та старшокласниками Свалявської загальноосвітньої школи. Поліцейські розмовляли з підлітками на тему шкільного булінгу та про зміни у законодавчих статтях, що стосуються відповідальності при вихованні дітей

Сьогодні, 7 вересня,   інспектори ювенальної превенції завітали до учнів  Великоберезнянської гімназії. Старшокласники вже не вперше зустрічаються з поліцейськими на уроках правового виховання. Цього разу присутні обговорювали тему булінгу між підлітками. Крім того, інспектор ювенальної превенції розповів про зміни у законодавстві, що стосуються відповідальності при вихованні дітей, а саме статті 184 КУпАП — «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей». Інспектор поліції зауважив, що при будь-яких порушеннях прав дітей, вони в будь-який час можуть звернутися по допомогу і захист до поліцейського.

Про права, їх захист, а також обов’язки старшокласників як дітей, учнів та громадян своєї держави говорили і у загальноосвітній школі №1 міста Свалява. Учні дев’ятих класів також цікавилися темою відповідальності неповнолітніх за скоєння ними правопорушень.
Відділ комунікації поліції Закарпатської області