На Закарпатті зустрілися власники авто з іноземною реєстрацією та народні депутати

На Закарпатті зустрілися власники авто з іноземною реєстрацією та народні депутати
У середу, 28 листопада, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, як і обіцяв, виступив модератором на зустрічі власників авто з іноземною реєстрацією та народними депутатами України від Закарпаття. Про це інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

На запрошення керівника краю з одинадцяти нардепів відгукнулися троє – Роберт Горват, Валерій Лунченко та Василь Петьовка. Саме вони й прийняли основний «удар» претензій шести десятків закарпатських «пересічників» у колонній залі облдержадміністрації.

– Вкотре хочу наголосити, що вирішити проблему і зняти напругу ми можемо тільки у правовому полі, – зазначив Геннадій Москаль на початку зустрічі. – Обласна державна адміністрація в межах своїх повноважень зробила все, що від неї залежить. Однак повністю проблему може вирішити тільки Верховна Рада шляхом внесення змін у вже діючий Закон «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України». Саме тому зараз тут народні депутати України.

Після тривалих і напружених переговорів присутні дійшли спільної точки зору про те, що, по-перше, прийнятий закон недосконалий, а, по-друге, до нього слід внести зміни, причому якомога швидше.

У результаті прийнято таке рішення: Г.Москаль направить звернення Президенту України Петру Порошенку з проханням ініціювати у Верховній Раді розгляд як невідкладного законопроекту, розробленого на основі законопроекту народного депутата Ю.Дерев’янка, про внесення змін у діючий закон про легалізацію «євроблях». Оперативне прийняття цього законопроекту більшістю Верховної Ради зможе зняти правові суперечності і тим самим ліквідувати напругу в середовищі «пересічників». І троє присутніх народних депутатів, і «пересічники» домовилися залучити на підтримку законопроекту якомога більше народних депутатів України.

На Закарпатті зустрілися власники авто з іноземною реєстрацією та народні депутати