ДСНС у Закарпатській області інформує: 35 надзвичайних подій за місяць

3 грудня на базі Іршавського районного відділу Управління ДСНС України у Закарпатській області відбулась нарада за результатами службової діяльності пожежно-рятувальних підрозділів у листопаді поточного року

Головував на нараді начальник Управління полковник служби цивільного захисту Роман Гудак, за участі керівного складу Управління та начальників структурних підрозділів області.
Присутні обговорили досягнення, статистику, стан реагування на надзвичайні події та ситуації в області, що виникали за звітний період, а також заходи, спрямовані на покращання виконання завдань за призначенням.
Як зауважили у своїх доповідях заступники начальника Управління ДСНС області за напрямками діяльності, впродовж листопада не сталося жодної надзвичайної ситуації. А з початку року таких було 6. Однак, спостерігається тенденція щодо збільшення  кількості пожеж. Так, впродовж листопада на Закарпатті виникло 156 пожеж, а за листопад  2017 року  їх зафіксовано 80. Внаслідок вогняної стихії впродовж місяця в області загинуло 9 осіб (проти 5-ти за листопад  2017 року).
Окрім цього за минулий місяць на території краю зареєстровано 35 некласифікованих надзвичайних подій, з яких:  виявлення та знищення ВНП – 14 випадків, ліквідація наслідків дорожньо-транспортних пригод – 6 випадків, демеркуризація приміщень  – 5 випадків та інші.
Особлива увага присутніх акцентувалася на вжитті дієвих заходів щодо попередження загибелі й травмування людей на пожежах взимку, а також наголошувалося на постійній готовності сил та засобів пожежно-рятувальних підрозділів області до дій за призначенням. Також серед пріоритетних завдань на грудень визначено: підготовку пожежної техніки до роботи в складних зимових умовах, перевірку готовності пунктів обігріву до прийому громадян і постійний контроль за станом проїзду автошляхами державного й міжнародного значення.
 
 
У ДСНС України у Закарпатській області​