Майже половина серед безробітних – українці з вищою освітою

Кожен другий офіційно зареєстрований безробітний в Україні має вищу освіту. У той же час у Харкові таких найбільше – аж 87%.



Кожен другий офіційно зареєстрований безробітний в Україні має вищу освіту. У той же час у Харкові таких найбільше – аж 87%.
Про це під час прес-конференції сказав виконуючий обов'язки керівника Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко,  передає Ukr.Media.
"На обліку в службі на сьогодні близько 45% українців мають вищу освіту. У великих містах, таких як Київ, Харків, Запоріжжя, цей показник вище 80%. У Харкові 87% безробітних на обліку - з вищою освітою. Це свідчить про те, що у нас більшість вакансій для профпрацівників, а у тих, хто шукає роботу, - вища освіта, і цей дисбаланс не дає можливості для швидкого працевлаштування", - сказав Ярошенко.
В Україні близько 80% випускників загальноосвітніх шкіл йдуть вчитися у внз і лише 20% отримують професійну освіту.
"У Європі ситуація кардинально протилежна: 70% отримують кваліфікацію працівника з інструментом" і 30% - вищу освіту", - зазначив Ярошенко.
У минулому році кількість вакансій в Держслужбі зайнятості становила 100 тисяч. У позаминулому році було 30 тисяч.
"Ми змінили регламент роботи в центрах зайнятості. Коли людина приходить за допомогою по безробіттю, наш адміністратор пропонує вакансії. Завдяки цьому введенню ми змогли оперативно працевлаштувати близько 45% тих, хто приходив до нас. У нас впроваджена електронна черга, онлайн-співбесіда, відеорезюме, яке ми розсилаємо роботодавцям, відеопрезентація підприємств, гаряча лінія", - розповів Ярошенко про нововведення.
??