Епідемія кору в Україні: в МОЗ озвучили страшну статистику

??Епідемія кору в Україні: в МОЗ озвучили страшну статистику
За словами в. о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун, на сьогодня ситуація в Україні зі спалахом кору стабілізувалася

За словами чиновниці, з серпня 2017 року на кір в Україні захворіли близько 6,5 тисяч осіб.

“З серпня минулого року захворіло близько 6,5 тис. людей. Це досить багато за такий короткий проміжок часу, але спалах зменшується в тих областях, де спостерігалася велика кількість захворювань і збільшується в тих регіонах, де низький рівень вакцинації. Наприклад, на Закарпатті, де найнижчий рівень, там зараз збільшується рівень захворювання”, – констатувала Супрун.

“Кожного тижня фіксується від 600 до 800 випадків захворювання на кір. Проте, стабілізується в тому сенсі, що воно не збільшується в кілька разів”, – підкреслила Супрун.

Також в.о. відомства заявила, що якщо в Україні рівень вакцинації буде на рівні 90-95%, спалахів кору більше в країні не буде.

Нагадаємо, небезпечне інфекційне захворювання – кір, спочатку виявлене у трудових мігрантів з України, згодом хвороба «підхопили» поляки. Так, в Польщі через три випадки захворювання на кір, були вакциновані понад 800 осіб.

Джерело ??