Українців попередили про наближення сильної магнітної бурі

Українців попередили про наближення сильної магнітної бурі
Завтра, 4 лютого, сильні магнітні бурі знову потурбують нашу планету. Сонячний вітер, який пролився у сонячній атмосфері, найближчим часом досягне магнітного поля Землі

Магнітна буря накриє Україну в неділю, 4 лютого. Окрім цього, спостерігачі за полярним небом повинні бути уважними до появи північного сяйва у ці вихідні, оскільки це явище традиційно «супроводжує» геомагнітні бурі, пише Gismeteo.

У свою чергу, як повідомляє прес-служба Національного управління океанічних і атмосферних досліджень США NOAA, сильна магнітна буря очікується ввечері 4 лютого внаслідок очікуваного надходження нової порції високошвидкісного сонячного вітру. Завтра вдень і вранці 5 лютого українців потурбують слабка і помірна магнітні бурі.

Магнітні бурі суттєво впливають на магнітосферу Землі. Сонячні спалахи викидають в космос швидкі потоки плазми, що досягають орбіти нашої планети протягом декількох днів — якщо в цей момент планета виявиться на їхньому шляху, плазма бомбардує її зарядженими частинками. Тому сильна магнітна буря 4 лютого може привести також до збоїв в роботі електроніки, систем навігації та зв’язку, які використовують орбітальні апарати.

Джерело: Ракурс