В’ячеслав Бігун запрошує тячівців на «Кіновесну»


9 березня міжнародний кіномитець та правник В'ячеслав Бігун запрошує тячівців на чергову кінозустріч. Також у заході візьме участь герой стрічки «Сильні духом» Юрій Яценко – перший український політв'язень, який вирвався з кремлівської тюрми після початку нової євровійни. Під час показу режисер презентує такі фільми:«СИЛЬНІ ДУХОМ» (Україна, 2018, док., драма, історія, біографія, права людини; версія 22 хв.), статус – допрем'єрний показ нового фільму. Це кіносповідь першого українця, який вирвався на волю з кремлівської тюрми після початку нової європейської війни. Закоханий українець їде до Росії та стає політичним в'язнем. Таємно затриманий і підданий тортурам, щоб повідомити світу про себе, він вдається до відчайдушного, але продуманого кроку: ріже собі вени та живіт. Попереду – митарства, перевірка сили волі та віри, а також надія на допомогу друзів...

«МИРОСЛАВА. НЕЗАБУТЕ» (Україна, Естонія, 2018, док., біографія, історія, 17 хв.), прем'єрний показ кіно-ессе. Незабуте минуле – як його знаємо, так і величаємо. 90-річна українська поетеса і діячка в Естонії Мирослава Бучко-Юріссаар у віршах і прозі оповідає своє турбулентне та часом романтичне життя, що резонує в серцях і молодих .

«ШЕВЧЕНКО ЖИВЕ. ЗІЗНАННЯ ЛЕСІ» (Україна, 2015, док., історія, музика, кіно-есе, 8 хв.), новий реліз. Леся Гонгадзе ділиться на чужині про свої суперечливі погляди на творчість Тараса Шевченка та його погляди на жінку. Кіно-есе підсилює пісня Олени Карпенко (Solomia) на вірш Кобзаря «Русалка».

Глядачі також дізнаються й про інші стрічки режисера, зокрема нові, переглянуть їхні тізери та трейлери.

Кінозустріч відбудеться 9 березня у Тячівському кінотеатрі ім. Т. Шевченка, по вул. Гагаріна, 10 о 14:00 за к.ч.
Вхід вільний.