Популярна олія виявилась смертельно небезпечною

Сьогодні ми все частіше чуємо про таку страшну хворобу, як рак. І хоча наразі вчені не можуть до кінця пояснити причини розвитку онкологічного захворювання, вони з упевненістю можуть сказати, що злоякісні процеси часто є наслідком нездорового способу життя.
Зокрема, причина може ховатися у вживанні деяких продуктів. І мова зараз не про фастфуд. Ризик можуть нести корисні на перший погляд продукти, повідомляє Express.
Як стверджує професор аналітичної біохімії та хімічної патології Мартін Гроотвельд, ризик можуть нести навіть корисні продукти, якщо їх неправильно вживати.
До таких належить оливкова олія. У результаті досліджень з'ясувалося, що при обсмажуванні риби і картоплі в такій олії кількість токсичних альдегідів збільшується в 100 разів.
Саме ці речовини і можуть спровокувати розвиток злоякісних процесів.