Населення Закарпаття: оприлюднено цифри, факти і статистику


Про кількість населення Закарпатті та його міграцію розповіла начальник Головного управління статистики у Закарпатській області Галина Гриник.

За словами фахівця, станом на 1 січня 2018 року кількість населення області становить 1,25 млн. осіб, з яких третина – міське населення, решта – сільське.
Впродовж року до області прибули більше шести тисяч осіб, з яких понад п'ятсот на постійне місце проживання. Чоловіків у цій кількості менше, ніж жінок. З далекого зарубіжжя до Закарпаття переїхали 75 осіб, з країн СНД – 72 особи. Решта ж є мігрантами в межах країни або регіону.
В той же час більше шести тисяч осіб вибули із Закарпаття. Понад чотири сотні закарпатців переїхали до Європи, решта – в країни СНД або інші області України. На довгострокові терміни (понад 1 місяць) вибули більше 450 осіб. Більшість перебуває в Угорщині, суттєво менше поїхали до  Чехії, Німеччини, Словаччини та США.
Різниця між прибулими і вибулими особами можна сказати, що приріст населення є від'ємним, з області виїхали на 97 осіб більше, а ніж прибули. Проте, дані були зібрали лише під час заповнення офіційних паперів. Про реальний стан міграції, зокрема і трудової, наразі не відомо.
Згідно даних статистики у 2017 році народились понад 14,5 тисяч осіб, померло ж на 500 осіб більше, з них 165 дітей до 1 року.
??