У Тячеві відкрили міську писанку (ФОТО)


Сьогодні, 4 квітня, на площі Поштовій у Тячеві відбулося урочисте відкриття головної писанки міста. Це дійство вже стало традиційним у Тячівській ОТГ. Щороку напередодні найбільшого християнського свята – Великодня – воно збирає колективи шкіл та садочків об’єднаної громади, мешканців і гостей міста.Цьогоріч, як і минулого року, перед районним будинком культури встановили ковану писанку зі світлодіодним підсвічуванням.

З нагоди відкриття міського пасхального оберегу у Тячеві влаштували традиційну великодню виставку, в якій взяли участь колективи шкіл та садочків об’єднаної громади. Місцеві рукодільниці-писанкарки провели для бажаючих майстер-класи з різних технік виготовлення писанок. Вчитель Тячівківської ЗОШ І-ІІ ст. Ольга Костак вчила виготовляти дряпанки, а вихователь Лазівського ДНЗ Віра Шваб – крапанки. Таку назву писанки отримали через те, що малюнки на них наносяться крапками. У техніці квілінг прикрашали писанки учні Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім.В.Гренджі-Донського (педагог-організатор Вікторія Острешко). Як оздобити писанку бісером, демонструвала охочим учитель Тячівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Таміла Бердецька. А восьмикласниці Руськополівської ЗОШ І-ІІІ ст. виготовляли писанки-зернівки з використанням круп, насіння та квасолі. Цьому незвичному мистецтву їх навчила класний керівник Ганна Шелемба. 
З прийдешнім Великоднем мешканців ОТГ привітали зі сцени секретар Тячівської міської ради Іван Крічфалушій та директори освітніх закладів. 

Святковий виступ та інсценівку за біблійними мотивами Христового Воскресіння підготували для глядачів учні Руськополівської ЗОШ І-ІІІ ст. 

Активні учасники міського свята отримали відзнаки від влади ОТГ.









































Наталія Маджара для Tyachiv.com.ua