Де малолітньому закарпатцю може знадобитися картка платника податків?

Де малолітньому закарпатцю може знадобитися картка платника податків?
Державна Фіскальна служба пропонує батькам школярів заздалегідь потурбуватися про отримання картки платника податків із реєстраційним номером для дітей. 
Реєстраційний номер облікової картки платника податків для дітей може знадобитися школярам при реєстрації для участі в ЗНО, під час вступу до вищих навчальних закладів, для участі в конкурсах або будь-яких інших заходах, що фінансуються коштом спонсорів.
"Отримання державної соціальної допомоги або виплат, соціальних пільг, субсидій, здійснення нотаріальних правочинів (таких, як спадщина, подарунки) неможливе без надання реєстраційного номера. Окрім того, при оформленні паспорта громадянина України реєстраційний номер може бути потрібен як додаткова змінна інформація", – пояснила керівниця столичного управління ДФС Людмила Демченко.
ЯК ОФОРМИТИ КАРТКУ ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ?
Для отримання картки платника податків із реєстраційним номером необхідно подати до відповідного органу контролю (районної Державної податкової інспекції) Облікову картку фізичної особи-платника податків за формою № 1ДР, яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі фізичних осіб.
Облікові картки № 1ДР за малолітніх осіб (до 14 років) подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником).
До Облікової картки малолітньої особи один із батьків має додати документ, що посвідчує його особу, та свідоцтво про народження дитини (після пред’явлення повертається).
Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (картка платника податків) малолітньої особи, видається одному з батьків за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного з батьків.
Після досягнення 14-річного віку для проведення реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків використовуються дані паспорта громадянина України.
ДЕ ПОДАТИ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ КАРТКИ?
Подати документи для проведення реєстрації в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків або отримати картку платника податків, консультацію щодо переліку необхідних документів або заповнення Облікової картки № 1ДР можна у регіональних Центрах обслуговування платників ДПІ ГУ ДФС.
Із адресами центрів обслуговування платників Києва, режимом роботи, номерами телефонів, переліком послуг, що надаються, а також завантажити бланки заяв і зразки заповнення можна насайтах регіональних Центрів обслуговування платників ДПІ ГУ ДФС.
Джерело: Українська правда. Життя