Затриманого на хабарі заввідділенням Хустської ЦРЛ апеляційний суд постановив узяти під варту, призначивши 141 тис грн застави


Апеляційний суд Закарпатської області, погодившись з доводами Хустської місцевої прокуратури, скасував ухвалу слідчого судді Хустського місцевого суду та обрав завідуючому пологовим відділення Хустської районної лікарні запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Затримали підозрюваного на «гарячому», при одержанні 400 дол США від місцевого мешканця за вирішення питання про госпіталізацію та прийом пологів від його дружини.
Дії лікаря кваліфіковані ч. 3 ст. 368 КК України — вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою.
Прокуратура звернулась до суду із клопотанням про обрання лікарю запобіжного заходу у вигляді тримання під ватрою, проте ухвалою суду першої інстанції дане клопотання було відхилено.
Відтак, не погодившись із висновками слідчого судді місцевого суду прокуратура домоглась законного рішення відносно підозрюваного у суді апеляційної інстанції.
Також, згідно з рішенням апеляційного суду підозрюваному визначено альтернативний вид запобіжного заходу – заставу, в розмірі майже 141 тис грн, повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.