Смертельні дари лісу: які ягоди краще обходити стороною

??Смертельні дари лісу: які ягоди краще обходити стороною
З весни по осінь багато людей люблять піти в ліс по гриби і ягоди. Але якими б апетитними не здавалися деякі дари природи, їсти всі поспіль ні в якому разі не можна. Ми обрали ті з них, підкріпившись якими в кращому випадку можна відбутися харчовим отруєнням, у гіршому — все закінчиться більш сумним кінцем.
Паслін солодко-гіркий: напівчагарник цвіте з кінця травня по вересень. У червні-жовтні дозрівають плоди пасльону, що представляють собою червоні ягоди. Вони, як і стебло, і листя, є отруйними. Ягоди пасльону солодко-гірко не їдять навіть тварини. Виявляється воно у вигляді болів у животі, нудоти, блювоти, утрудненні дихання і серцево-судинної недостатності.
Аронник: у серпні листя багаторічної трави висотою близько 10-20 см обсипаються, залишаючи голе стебло, вершина якого покрита червоними ягодами. Через вміст алкалоїдів вживати їх у їжу в свіжому вигляді не можна. Але якщо їх висушити, ягоди втрачають свої отруйні властивості і стають цілком їстівними.
Воронець колосистий: вони можуть здатися їстівними хоча б тому, що їх клюють птахи. Але для людини вони становлять небезпеку. Для вживання в їжу не годиться ні один з органів рослини, і тим більше чорні ягоди, що дозрівають до середини-кінця літа. Вони найбільш отруйні та містять речовини, що вражають нервову систему і навіть в невеликих кількостях викликають сильний розлад шлунково-кишкового тракту.
Вовча ягода або вовче лико: кора, листя, квіти, плоди — всі вони отруйні. Пилок квітів призводить до подразнення слизових оболонок дихальних шляхів. Сік рослини, потрапивши на шкіру, викликає виразки і дерматит. Також вам забезпечено печіння у роті, нудота, блювання, можливі судоми і підвищена кровоточивість.
Вороняче око: ягода, чорніюча до осені, має схожість з чорницею. Але на відміну від неї містить сапоніни і серцеві глікозиди, які можуть викликати подразнення шлунково-кишкового тракту, пронос, нудоту, блювоту, різке падіння ритму серця до 60-40 і менше скорочень в хвилину і навіть зупинку серця.??