У спадок: вчені назвали хвороби, які передаються від мами до доньки

​Генетика, на жаль, річ нещадна, тому багато хвороб ризикують передатися від матері до дочки «у спадок».Генетика, на жаль, річ нещадна, тому багато хвороб ризикують передатися від матері до дочки «у спадок».
Генетика відіграє величезну роль у формуванні здоров'я, тому багато недуг мами можуть досить часто передатися по спадку і її дітям. Найчастіше від матері до дочки передається гормональний фон, але і крім нього існує ще ряд хвороб, які можуть стати «спадщиною», інформує Ukr.Media.
Так, приміром, від остеопорозу страждає 25% жінок старше 65 років, у той час як у чоловіків вона зустрічається дуже рідко – в 6% випадків. Вчені довели – наявність остеопорозу у матері може збільшити ймовірність появи цієї хвороби і в дочки.

Також, жінки набагато частіше стикаються з депресіями, ніж чоловіки і у жінок вони тривають довше. Крім того, хвороби очей, в тому числі – катаракта і глаукома можуть стати причиною поганої спадковості.
З гормональних розладів досить часто зустрічається передача по спадку мігрені, а також передменструальних болів і перепадів тиску.
До речі, в спадок передаються не тільки хвороби. Наприклад, вага, форма тіла і рівень спортивної підготовки дочки теж значною мірою простежуються на основі аналогічних показників у її матері. Доведено, що вагітність у жінки і взагалі всі її проблеми з фертильністю досить часто дзеркально повторюють те, що відбувалося з її мамою. На жаль, це стосується і такої проблеми, як післяпологова депресія.​