Поліція України оголосила "війну" горе-водіям: про що потрібно знати

Поліція України оголосила "війну" горе-водіям: про що потрібно знати
До 23 липня Національна поліція України планує затвердити та ввести в дію План невідкладних комплексних заходів щодо посилення безпеки дорожнього руху та зниження аварійності.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, передає прес-служба відомства. Протягом доби сили патрульної поліції і групи реагування повинні взяти під контроль основні автомобільні дороги державного та міжнародного значення, місця концентрації дорожньо-транспортних пригод та місця з напруженим рухом.

Найперше, це стосується трас у напрямку південних регіонів і країн ЄС. Яровий підкреслив, що всі патрульні наряди будуть посилені військовими й автотехнікою Нацгвардії.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що на дороги повернуть контроль швидкості за допомогою радара. Незабаром вони будуть встановлені на автомобілях Нацполіції та задіяні в "повній правовій площині".

Він повідомив, що з 21 липня в Україні силами Нацполіції і транспортної інспекції почався тотальний контроль усіх перевізників. У разі відсутності ліцензії за комерційного перевезення пасажирів транспортні засоби конфісковуватимуться.

Якщо в автобуса буде виявлена ​​ліцензія, але він при цьому незаконно переобладнаний із вантажного в пасажирський - перевізник позбавляється ліцензії та платить 17 тисяч гривень штрафу.

З 1 серпня вводиться електронний кабінет перевізника, до якого буде мати доступ сама компанія, трансінспекція та Нацполіція і в якому буде реєструватися вся інформація про перевізника, його ліцензії, маршрути, штрафні бали тощо

З 1 січня 2019 року запровадять gps tracker, електронний квиток і тахограф або його аналог. Готуються пропозиції щодо державного сприяння щодо оновлення парку автобусів.

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 липня, в Україні протягом дня відбулися чотири великі смертельні аварії на дорогах, жертвами яких стала 21 особа. При цьому два ДТП сталися за участю автобусів. У суботу, 21 липня, стало відомо про ще одну аварію з українськими військовими у Рівному.

Як повідомлялось, в Україні в рамках операції "Перевізник" поліція виявила близько 3 тисяч технічно несправних автобусів і зафіксувала понад 26 тисяч порушень правил перевезення пасажирів та дорожнього руху, допущених водіями автобусів.

Джерело  ​