Жінка з Ужгорода через зимове обмороження тепер може залишитися без ноги (ВІДЕО)

В Ужгороді місцеві мешканці не змогли пройти повз чужу біду. Жінка-безхатько, яку знають в одному з мікрорайонів міста, опинилася в жахливій ситуації. Взимку їй ампутували палець через обмороження. Тепер ж ситуація тільки погіршилася. Нога почала буквально гнити. Те, що побачили журналісти, вразило і їх самих.

Після довгого вмовляння поліцейських 47-річна пані Діана погодилася поїхати до лікарні. У жінки гангрена ноги. Це добре видно. Вона без даху над головою, мешкає на вулиці в одному з мікрорайонів Ужгорода. Тут місцеві її добре знають. Вона час від часу допомагає тутешнім продавчиням.

Взимку через обмороження їй ампутували палець. Саме ця нога і почала загнивати. Тоді ужгородець Борис Шквара не пройшов повз біду жінки, саме він відвіз її до лікарні. Тоді була надія. що все минулося. Проте, як видно, нині знову довелося викликати жінці «швидку». Рідних вона не має. Тож допомоги чекати нема звідки, окрім небайдужих. Чоловік розповідає: звертався до міської ради та соцзахисту. Але результату жодного. Мовляв, без документів нема про що говорити. А подбати сама про себе вона не може. Навіть не усвідомлює, в якій халепі та що коїться довкола.

Лікар-хірург Ужгородської ЦКЛ Євген Смерековський констатує: нога Діани у важкому стані. Шансів, що її не ампутують, дуже мало. Під час останнього лікування жінка самовільно тікала з лікарні. А примусово тримати її ніхто не має права.

Психологи кажуть, що таким соціально незахищеним особам дуже важливо допомагати. Адже вони звикли жити на вулиці і не звикли спілкуватися з іншими.

Після огляду медики приведуть Діану до ладу та почнуть лікування. Кажуть, в такий період подібні інциденти бачать ледь не щодня. Але проблема залишається в тому, що після лікування Діані, і таким як вона, піти нікуди. Єдиною домівкою знову стане вулиця і надія, що у разі біди перехожі не пройдуть повз.