На Тячівщині поліція ювенальної превенції обговорила питання шкільного булінгу

foto
З учнями двох навчальних закладів на Тячівщині правохоронці поговорили про причини насилля серед дітей у школах та про наслідки булінгу
Працівники поліції ювенальної превенції у Тячівському та Солонівському навчальних закладах провели для школярів урок. Головна тема заняття - "Як запобігти булінгу серед дітей". Мова йшла  про  дитячу жорстокість, переслідування та цькування у дитячих колективах, а також вирішення цих проблемних питань.

Ювенальний працівник тячівської поліції Мирослава Грежинець поспілкувалася зі школярами Солонівського навчального закладу про поняття насилля, про його види серед підлітків та їх наслідки. Працівник поліції наголосила на недопущенні жорстокості й насильства серед неповнолітніх і акцентувала на ролі в цьому самих батьків та вчителів школи.
 
До учнів 5-6 класів Тячівської загальноосвітньої школи №2 разом з ювенальним працівником поліції навідався і юрист з центру надання безоплатної правової допомоги Іван Тиводар. Присутні обговорили зі школярами проблему насилля та як захиститися від булінгу.

Школярів закликали ніколи не замовчувати про випадки цькування у школі, негайно інформувати вчителів, батьків або телефонувати в поліцію.
Поліцейські наголосили школярам обох навчальних закладів на необхідності бути ввічливими, толерантними та проявляти взаємоповагу один до одного.
 
Відділ комунікації поліції Закарпатської області