Обов’язковий медогляд для водіїв! З якими труднощами зіткнуться автомобілісти!


У 2018 році українські водії часто стикаються з нововведеннями в законодавстві 
Тепер це питання торкнулось медичного огляду. Що саме Міністерство охорони здоров’я хоче поміняти? 
Наказ про зміни в процедурі проходження медогляду був опублікований на сайті відомства. Згідно з документом, водії, які чимось хворі, наприклад, якщо мають сколіоз, геморой або гіпертонію, не зможуть їздити за кермом. 
Також є ще перелік протипоказань, які сприяють видачі прав: поганий слух, грижа, шрами, запалення слізного мішка, проблеми з серцем і судинами, тиск, ендокринні порушення, доброякісні пухлини. 
Якщо у водія є глаукома або проблеми з серцем, медогляд потрібно проходити щороку.
Представники відомства заявляють, що в деяких ситуаціях, видача прав вирішується в «індивідуальному порядку». 
Водіїв, які вже не перший рік за кермом, повинні проходити медичний огляд кожні десять років після видачі прав, або просто замінити посвідчення. 
Раніше повідомлялося, що українські водії можуть втратити свої авто: подробиці нового закону. У жовтні Кабінет Міністрів України опублікував проект закону, який стосується автомобільної галузі. 
За документом, у нелегальних таксистів зможуть конфіскувати їх авто. Без машини зможуть залишитися і офіційні перевізники, якщо порушать умови ліцензії. 
В Україні в службах таксі задіяно близько 200 000 авто. Щодня перевозиться близько 2 млн пасажирів. Глава правління «Української таксомоторної асоціації» Андрій Антонюк розповів, що таксистові на сьогоднішній день дуже важко легалізувати свій бізнес.

Більше тут: https://willbeua.com/news/oboviazkovii-medogliad-dlia-vodiyiv-z-iakimi-trudnoshchami-zitknutsia-avtomobilisti_8107/
© Все буде Україна