Коли та в які країни закарпатці зможуть поїхати за електронною візою


Про це повідомив державний секретар МЗС Андрій Заяць в інтерв’ю “Лівому берегу”.
З 1 січня припиняється оформлення віз в міжнародних аеропортах і розширюється функціонал електронної візи, – зазначив Заяць.
Зокрема, за ID-картками в новому році можна буде вирушити Грузії (це буде друга країна, бо українці вже літають до Грузії за паспортами нового зразка). Вартість електронної візи з 1 січня встановлять на рівні 85 доларів.
Електронна віза — це нова технологія видачі віз, суть якої полягає в подачі документів на візу в електронному вигляді в міграційну службу або консульство країни, яка ці візи видає.
Першою країною, яка ввела технологію електронних віз, була Австралія. Зараз це популярно і серед безлічі інших країн.
Термін оформлення електронної візи залежить, звичайно ж, від країни, але в середньому становить 72 години. Електронну візу необхідно роздрукувати на кольоровому або чорно-білому принтері, в паспорт можна не вклеювати. Ви просто показуєте дану роздруківку на кордоні, і без проблем його перетинаєте.
Електронна віза — це швидкий та зручний спосіб отримання візи для відвідування певних країн. На сьогоднішній день, українцям необхідно оформляти електронну візу в такі країни, як:
Кіпр
     Сінгапур
     ОАЕ
     Оман
     Австралію
     Мексику
     Камбоджу
     В’єтнам
     Азербайджан (іноземцям)
     Туркменістан
     Мексику
Джерело: “Лівий берег”.