Чому кішки муркочуть? Справжня причина Вас здивує

​Виявляється за цим дивним звуком криється значно більше, ніж Ви могли уявити.

Дійсно, чому кішки муркочуть? Коли кіт, що муркоче, треться до вас, ви не можете встояти, адже ви відчуваєте задоволення від того, що вас так люблять. Але не намагайтесь одразу ж перейти від погладжування кішки до того, щоб почесати їй спину. Адже відчуття щастя це не єдине, що змушує кішок мурчати, інформує Ukr.Media.
Звичайно, ви можете почути мурчання, коли ваш вихованець відчуває себе розслабленим або привітним, але кішки також мурчать, коли вони голодні, у них стрес, або коли відчувають біль. Така поведінка залежить від історії, контексту і очікування чогось. Отже, наївно думати, що кішки можуть мурчати лише з однієї причини - це як би думати, що люди можуть сміятися тільки з однієї причини. Людина може сміятись із жарту, ситуації, а може і нервово хихикати від напруження, подібна інтерпретація стосуєтьсяі пухнастиків.
Мами-кішки муркочуть, щоб кликати своїх новонароджених кошенят, які є сліпими і глухими, коли вона хоче дати їм їжу і тепло. У свою чергу, ветеринари вважають, що кошенята мурчать, щоб показати, що вони в порядку, і це допомагає їм зв'язуватися з мамою.
Муркотіння виділяє хороші ендорфіни, тому експерти думають, що кішки використовують вібрації, щоб заспокоїти себе. Це може означати, що муркотіння відбувається тоді, коли тварина насолоджується приємними обіймами свого власника, або вона хоче заспокоїти свої нерви, або, буквально, зцілити свій біль. Дослідження показали, що вібрації всього тіла мають від 35 до 50 Гц і можуть допомогти стимулювати загоєння кісток. Частотність кішок коливається в межах від 25 до 150 Гц, а дехто вважає, що такі вібрації можуть допомогти котятам зберегти свої скелети. (Звучить божевільно, але навіть астронавти НАСА використовували вібраційну терапію в космосі, де відсутність гравітації означає відсутність здорових фізичних навантажень на кістки).
Що стосується частот, які перевищують 150 Гц, то вони служать зовсім іншим цілям. Одне дослідження в журналі Current Biology показало, що, коли кішки намагалися змусити своїх власників нагодувати їх, частота їхнього муркотіння досягала 220 - 520 Гц - що дуже близько до крику людського немовляти, який становить від 300 до 600 Гц. Дослідники припускають, що більш висока частота робить звук таким, що його просто неможливо ігнорувати мамам-кішкам (і батькам дитини).
Підсумок: не всяке муркотіння потрібно інтерпретувати однаково. Найкращий спосіб з'ясувати повідомлення вашого кота - це уважно подивитися, що ще відбувається у данний момент. Під час вечері ваш пухнастий друг може мати на увазі їжу. Але кішка, згорнувшись у вас на колінах, можливо, просто насолоджується вашою компанією.