Школярам Тячівщини продовжили карантин


Участь також взяли – керівник апарату РДА Богдан Макусій та всі члени комісії – керівники структурних підрозділів державної адміністрації, закладів охорони здоров’я.
Відтак присутніми розглянуто питання Про стан захворюваності на кір та ГРВІ у Тячівському районі. Як доповів директор Тячівської районної філії ДУ «ЗОЛЦМОЗУ» В.Молнар, ситуація щодо захворюваності на кір та ГРВІ за терміновими повідомленнями, які поступили з КІЗ та інфекційного відділення Тячівської РЛ №1, АЗПСМ району на 28.01.2019 року залишається напруженою.
Так,  за останній тиждень, починаючи з 28.01.19 по теперішній час, зафіксовано 19 випадків захворювання на кір, серед яких 13 дітей, з них –  5 учнів загальноосвітніх шкіл. Останні випадки з таких сіл як Терново, Теребля, Німецька Мокра, Підплеша, Тячівка, М.Угля, Р.Поле, Вонігово, В.Угля, Криве та смт – Дубове, Тересва,Буштино.
За цей тиждень на ГРВІ в районі захворіло 1182 осіб, в тому числі 660 дітей, що перевищує епідеміологічний поріг на 2,3%. Найбільше випадків в таких населених пунктах – смт. Тересва – 101 (22дітей), смт. Дубове – 83 (38 дітей), с.Лопухово 75 (41 дитина), с. Добрянське 53(19 дітей), с.Ганичі 38 (19 дітей), с.Калини 30 (11 дітей), с.Угля 30 (20 дітей), с.Ш.Луг 29(13 дітей).
Завідуюча інфекційним відділенням І.Левко повідомила, що на сьогодні на стаціонарному лікуванні знаходиться 22 хворих, в т.ч. на кір 21, з них 14 та 1 вітряна віспа – діти.
Як наголосив співголова комісії Іван Фабрицій, маємо таку складну ситуацію із захворюванням на кір через відмову від вакцинацій. На жаль, багато мешканців району, особливо батьки не усвідомлюють того, наскільки  нещеплена дитина піддається ризику захворіти і отримати важкі ускладнення, небезпечні для здоров’я, а то і життя.
Керівник апарату РДА Богдан Макусій запропонував посилити заходи щодо проведення вакцинації особливо серед вихованців навчальних та дошкільних закладів, оскільки саме в них діти найбільше піддаються інфікуванню.
Як доповіла позаштатний спеціаліст по загальній практиці сімейної медицини Світлана Фіцай , за січень місяць 2019 року щеплено вакциною КПК таку вікову категорію населення: 1 рік – 99, 2-6 років  -153, 6 років – 155, після 6 років – 77,  позапланово  – 111 осіб.
Заслухавши інформацію виступаючих, враховуючи обговорення надзвичайної протиепідемічної комісії прийнято рішення продовжити карантин до 08.02.2019 року включно.
А також здійснювати постійний моніторинг захворюваності на кір та ГРВІнаселення Тячівського району,  інформування населення району через засоби масової інформації про стан захворюваності та міри профілактики кору та ГРВІ.
Відділу охорони здоров’я та головним лікарям ЛПЗ району посилити роботу щодо аналізу протиепідемічної роботи на кожній дільниці з подвірнимиобходами та визначенням групи ризику щодо захворюваності на кір та ГРВІ в усіх вікових категоріях.
Наступне засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при Тячівській РДА заплановано провести наступного тижня, – повідомляє прес-служба Тячівської райдержадміністрації .