Чому не можна знімати обручку

​З прикрасами пов'язано безліч прикмет і повір'їв, особливо з обручками.

Обручки вважаються не просто прикрасами, але й сильними оберегами для молодят. Вважається, що їх не можна знімати, аби уникнути неприємностей в сімейному житті, інформує Ukr.Media.
З прикрасами пов'язано безліч прикмет і повір'їв, особливо з обручками, які вважаються символами щастя і любові. Згідно з прикметами, закоханим не можна їх знімати, щоб в їхньому житті не було місця хворобам і скандалам. Експерти пропонують познайомитися з найпоширенішими повір'ями щодо цього і зрозуміти, чи страшно знімати обручки, або ж цей страх не обґрунтований.
За прикметою зняття обручок загрожує сім'ї втратою любові і навіть руйнуванням шлюбу. У сім'ї, де молоде подружжя вирішують не носити кілець, частішають сварки і скандали, які не приведуть ні до чого хорошого.
Знімати обручки для того, аби їх поміряли сторонні люди, також загрожує проблемами. За прикметою віддавати на примірку кільця не можна через те, що стороння людина може забрати сімейне щастя і навіть стати разлучником подружжя.
Ще одна прикмета свідчить, що тим, хто знімає обручки, доведеться стати вдівцем або вдовою.
Вважається, що знявши обручки, подружжя стають вразливими до злих сил. На них можуть «посипатися» нещастя: вроки, псування та інші неприємності.
Зняття обручок може стати причиною проблем із фінансовим благополуччям молодої сім'ї.
За прикметою обручки є талісманами вічної любові, тому знімати їх категорично заборонено.
Однак важливо розуміти, що ніякі прикмети не в силах самі по собі розлучити люблячих людей. Так що якщо ви через незнання зняли обручку (наприклад, вона стала замала), це не означає, що ваш вчинок прирік на шлюбні проблеми. Можна виправити становище, знову почавши носити кільце.
Прикмети та повір'я існують багато століть і часто допомагають попередити неприємності. Нерідко забобони виявляються корисними в побуті, і прикмети дотримуються для душевного комфорту і рівноваги.