ГРІ та грип на Закарпатті: медики повідомили останні дані

ГРІ та грип на Закарпатті: медики повідомили останні дані
За минулий тиждень (22.02 – 01.03.2019) із симптомами гострої респіраторної інфекції до закладів охорони здоров'я області звернулося 4 343 особи, показник захворюваності нижче визначеного епідемічного порогу на 41%. Реєструється зменшення кількості звернень у порівнянні з попереднім тижнем на 8% (на 368 випадків).

Як зауважила завідувач відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань Закарпатського лабораторного центру МОЗ України Вікторія Тимчик, кількість випадків гострих респіраторних інфекцій зменшилась в усіх вікових категоріях: як серед дітей, так і серед дорослих. 

Загалом протягом минулдого тижня по медичну допомогу звернулось 2613 дітей (60% від усіх захворілих) та 1730 дорослих (40%). З приводу респіраторних інфекцій госпіталізовано 176 осіб (4% захворілих). Швидкими тестами підтверджений діагноз грипу А у 2 дорослих в м.Ужгород та Мукачівському районі.

На території Хустського, Міжгірського, Тячівського, Рахівського, Перечинського районів та м.Ужгород спостерігається збільшення реєстрації кількості випадків ГРІ в межах від 2% до 22%. Епідемічні пороги на жодній адміністративній території не перевищені.

У освітніх закладах області обмежувально-протиепідемічні заходи у вигляді призупинення навчально – виховного процесу не вводилися, інформує прес-центр ОЦЗ в Закарпатській області.  ​