Великий піст 2019: коли починається і правила дотримання

​Загальна тривалість Великого посту становить 48 днів.

Великодній піст є найсуворішим і найголовнішим постом, в період якого слід утримуватися від веселощів, радості і приділяти час духовного розвитку. Початок Великого посту в 2019 році розпочнеться в понеділок 11 березня, а завершиться в суботу 27 квітня. Великдень християни відзначатимуть 28 квітня, інформує Ukr.Media.
Загальна тривалість Великого посту становить 48 днів. Починає пост Чотиридесятниця (перші сорок днів), а закінчує Страсна седмиця (останній тиждень перед Великоднем). Великий піст починається за сім тижнів до Христового Воскресіння.
Ті люди, які хочуть дотримуватися Великого посту, повинні вивчити загальні рекомендації, зберегти список заборонених продуктів і страв, а також з'ясувати, що можна вживати щодня.
Великий піст потрібен кожному для того, щоб очиститися від гріхів і підготувати свою душу до світлого свята. Протягом усього посту людина повинна відмовлятися від їжі, в пам'ять про сорокаденний піст Ісуса. Протягом сорока днів християни повинні відмовлятися від розваг і задоволень, присвячуючи час самопізнанню і молитвам.
Правила дотримання Великого посту
  • Перед початком посту обов'язково потрібно сповідатися і причаститися.
  • Протягом 48 днів посту дотримуйтеся повної відмови від їжі тваринного походження і м'яса.
  • Під час посту треба допомагати людям.
  • Не влаштовуйте галасливі вечірки.
  • Обмежте свої шкідливі звички. У Великий піст забудьте про вживання спиртних напоїв і відмовтеся від куріння.
  • Щонеділі йдіть до церкви на літургії і щодня присвячуйте час молитвам.
  • Стримуйте себе в тілесних утіхах.
  • Не конфліктуйте і не сваріться з колегами, друзями і близькими.
  • Не тримати ні на кого злість і не думайте про погане.
  • Позбудьтесь заздрості, не брешіть. Будьте чесними з собою та оточуючими людьми.
Закінчується піст у неділю, 28 квітня. У світлий празник Христового Воскресіння можна вживати будь-які страви і продукти, однак до звичного раціону треба повертатися дуже ретельно.
Звичні продукти в меню рекомендується додавати поступово, невеликими порціями. Таким чином, ви вбережете організм від переїдання і зробите піст корисним для фізичного здоров'я і духовного розвитку.​