Чому не можна залишати ніж на столі

​Дізнайтеся, чому ніколи не варто залишати цей кухонний предмет на столі.

Існує величезна кількість недобрих прикмет, які пов'язані з посудом. Господині споконвіку знали, що забутий на ніч брудний посуд - до біди, тому завжди намагалися такого не допускати і прибирати все по своїх місцях. Одна з таких прикмет пов'язана безпосередньо з ножем, який ніколи не можна залишати на столі, інформує Ukr.Media.
Наші предки завжди ставилися до свого дому з трепетом: охороняли його від злої сили і нечисті, дотримували чистоту і порядок, балували домовика. Якщо в будинку все було прибрано, а всі речі лежали на своїх місцях, це вважалося вірним знаком того, що в оселі прийдуть удача, щастя і достаток. Тому неприбрана річ, особливо ніж, вважався поганим знаком, що відлякує везіння і притягує біду.

Інше трактування прикмети сягає корінням у старовину. У минулому, коли люди жили без ключів і залізних дверей, ніж, забутий на видному місці, міг коштувати людині життя, адже в оселі міг зайти недруг зі злими намірами.
У сучасному світі, коли будь-який будинок на ніч замикається, прикмета все одно залишилася актуальною, хоч і набула трохи інший зміст.
  • Кухонний ніж, залишений на столі, може не сподобатися домовику. Захисник будинку може навіть наслати на недбайливого господаря цілу низку проблем і життєвих труднощів.
  • Існує думка, що забутий на столі або стільниці ножик - до нещастя в сім'ї, до болю і сварки господарів.
  • Деякі люди вірять, що ніж на столі - до бід, причому серйозних, пов'язаних зі здоров'ям.
  • Інше трактування свідчить, що неприбраний кухонний ножик може стати причиною безсоння, а якщо заснути все-таки вийде, то можна прокинутися від кошмару.
Всі прикмети, що стосуються гострих кухонних предметів, негативні, тому, щоб не накликати біду, ніж краще прибирати на своє місце і не залишати на столі без нагляду. Таким чином буде спокійніше на душі, так і в житті буде більше щастя.​