Рятувальники – закарпатцям: не спалюйте суху траву!

Рятувальники – закарпатцям: не спалюйте суху траву!
Шкода від спалювання сухої трави, опалого листя та сміття різностороння і має негативні наслідки, як для здоров'я людини, так і для природи. На превеликий жаль, закарпатці досить рідко надають цьому значення. 
Зараз, коли триває пік весняно-польових робіт «дбайливі» господарі спалюють  минулорічну суху рослинність і щиро вірять, що тим самим роблять гарну справу. 
Але це - жорстока помилка! Кожен акт підпалу є злочином проти тендітного світу природи! На місці підпалу нормальне життя рослин і комах відновлюється лише через 5-6 років, але дуже часто не відновлюється вже ніколи.
З початку 2019-го в краї вже виникло 346 пожеж  сухої рослинності та чагарників  на відкритих територіях. Невже ще не досить завдавати шкоди навколишньому природному середовищу та нищити все навкруги? Лише за сьогоднішню чергову добу пожежно-рятувальні підрозділи 13 разів виїжджали на ліквідацію таких пожеж.
Рятувальники Закарпаття попереджають! Якщо ви бачите, як громадяни палять суху траву – поясніть їм будь ласка, чому цього робити не слід. Якщо, ж вони відмовляються від припинення безглуздої практики – викликайте поліцію та повідомте до екологічної інспекції, адже такі дії тягнуть за собою накладення штрафу!
Кожен із нас має законне право боротися із палами, відстоюючи своє конституційне право на довкілля, безпечне для життя і здоров’я!
У ДСНС України у Закарпатській області