Розвантажує печінку і нирки й знижує ризик виникнення інфарктів, — дієтолог про піст


Періодичне дотримання посту зменшує навантаження на печінку й нирки, а також знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Таку думку висловила лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, повідомляє УНН.

«Коли ми їмо менше м’ясних продуктів, розвантажується і печінка, нирки — на них іде менше навантаження. Цей період надзвичайно корисний у віці 40−65 років, тому що людям у такому віці треба обмежувати червоне м’ясо, яке є джерелом амінокислоти, що провокує запальні процеси, процеси старіння і навіть інфаркт та інсульт», — зазначила дієтолог.

За її словами, тисячолітня історія дотримання посту нашими предками отримала підтвердження сучасної науки, яка каже, що обмеження білків тваринного походження дуже корисне.

При цьому вона додала, що особливих змін у раціоні людини при постуванні не відбувається, тому що ми лише замінюємо білки рослинного походження білками тваринного походження і просто відмовляємося від м’яса і молочних продуктів.