Закарпатців запрошують долучитися до Години Землі


Акція об’єднує всіх, кому не байдуже майбутнє планети Земля.
О 20:30 мільйони людей по всьому світу на годину символічно вимикають світло в домівках та на робочих місцях, беручи на себе зобов’язання піклуватися про природу щодня.
Година Землі” була започаткована в Сіднеї (Австралія) у 2007 році, тоді понад 2 млн приватних будинків та організацій одночасно вимкнули світло на одну годину. Вже через рік до цієї ініціативи долучилися понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Разом з тим, вже традиційно ця подія супроводжується виключенням і кількох споруд світового значення, як Емпайр-Стейт-Білдінг у Нью-Йорку, Тріумфальної арки у Парижі, Оперного театру у Сіднеї тощо.
У 2018 році близько 18 тис. пам’яток та монументів у 188 країнах світу виключилася, щоб привернути увагу людей до проблем планети. Загальна кількість публікацій зі згадкою слогану Години Землі 2018 #Connect2Earth сягнула понад 3,5 мільярдів.
Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році, того року до “Години Землі” долучилися 16 міст та містечок. У 2018 році вже понад 75 міст нашої країни разом зі столицею приєдналися до світової спільноти, вимкнувши світло на відомих спорудах та закликавши жителів до активних дій за майбутнє Землі.
Крім того, по всій країні пройдуть різноманітні події на підтримку Години Землі. Більше інформації на сайті wwf.panda.org/eh19.
Кожен може стати захисником природи, все починається тут і зараз на Годині Землі 2019.