Суперспалах на Сонці може занурити Землю в темряву, людство повернеться в Середньовіччя

​Геологічний і антропологічний теоретик Рендалл Карлсон попередив про те, що суперспалах на Сонці може занурити частину планети в пітьму.

Суперспалахи — це спалахи заряджених частинок, сонячної енергії та космічного випромінювання з поверхні зірки, інформує Ukr.Media.
Експерт повідомив, що сонячна енергія, яка утворюється при спалаху вдарить по Землі, і як результат — відмова роботи електростанцій, систем зв'язку, відмовить велика частина електроніки, передає видання Express.
"Це може статися де завгодно і коли завгодно. Велика частина планети може поринути в пітьму, без електрики і засобів зв'язку. Це триватиме кілька тижнів або навіть місяців".
Рендалл Карлон порівнює цей час з поверненням в середньовіччя, адже не будуть працювати насосні станції, які качають воду, не буде холодильників, кондиціонерів, звичайних речей, до яких ми звикли.
NASA попереджає, що такий спалах може статися з ймовірністю в 12 відсотків у будь-який момент до 2022 року. Суперспалах буде таким же або навіть сильніше, ніж геомагнітна буря, яка сталася в 1859 році.