Перший день Ради: зняття недоторканості та призначення міністрів (Порядок денний)


Обрані депутати уже отримали проект порядку денного. Під час першого засідання депутати обиратимуть голову Верховної Ради, його заступників, прем’єр-міністра України та формуватимуть Кабмін.
24 повідомляє, що у порядку денному є 27 пунктів.
Серед них багато процедурних моментів: формування тимчасової президії, складання повноважень діючим прем’єром, доповідь голови Ради 8 скликання, реєстрація фракцій та інші.
Під час першого засідання також будуть розглянуті декілька законопроектів, що стосуються комітетів, розподілу посад у комітетах за принципом д’Ондта (принцип пропорційного представництва), оптимізації діяльності комітетів і співвідношення предметів їх діяльності зі сферами діяльності міністерств, а також перелік і кількісний склад комітетів.
У порядкому денному є також пункти, які звучать так: “про коаліції депутатських фракцій у ВРУ 9-го скликання” та “про позачергове послання Президента України про внутрішні і зовнішні становище України”.
Окрім того, депутати обиратимуть голів, заступників, секретарів і членів комітетів. Буде також затверджений календарний план роботи першої сесії ВРУ 9 скликання.

Порядок денний першого засідання Верховної Ради 9 скликання/ Фото: “Українська правда”

Порядок денний першого засідання Ради/ Фото: “Українська правда”