З 2021 року в Україні має запрацювати обов'язкове медичне страхування

​Команда президента вводитиме в Україні медичне страхування.

Новообраний депутат від "Слуги народу", засновник клініки "Борис" та позаштатний радник президента України Михайло Радуцький заявив про намір президентської команди ввести обов'язкове медичне страхування в Україні у 2021 році. Про це він повідомив у коментарі журналістам, інформує Ukr.Media.
На питання, яким чином у партії "Слуга народу" планують покращувати медичну сферу в країні, Радуцький помітив — "щоб щось покращувати, треба щось мати".
"Ми вважаємо, що зараз стара система фактично зруйнована. Нову почали будувати, але дуже повільно, і не завжди в тому напрямку. Але те, що було, воно вже зруйноване, і не попереднім урядом, а багатьма урядами. Сьогодні ні в якому разі не треба нічого зупиняти, але треба виправляти деякі помилки та рухатися вперед", — переконаний Радуцький.
Щодо реформування первинної ланки системи охорони здоров'я та інституту сімейних лікарів — "це лише одна з тисяч складових".
"Наша мета — у 2021 році ввести в Україні повноцінне обов'язкове медичне страхування", — підкреслив він.
Радуцький також підтвердив, що президент Володимир Зеленський пропонував висунути його кандидатуру на посаду міністра охорони здоров'я, але він відмовився.
"Мені пропонувалося (очолити міністерство охорони здоров'я), президент дуже наполегливо пропонував, але я вважаю, що більше користі принесу саме в парламенті, тому що сьогодні робота міністерства без прийняття нормальних законів неможлива", — додав він.​