Начальника і першого заступника управління лісомисливського господарства та керівника ДП «Ужгородського ЛГ» звинувачують у зловживанні службовим становищем

Прокуратурою Закарпатської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника Закарпатського обласного управління лісомисливського господарства, його першого заступника, а також керівника ДП «Ужгородське ЛГ».


У ході досудового розслідування встановлено, що начальник Закарпатського ОУЛМГ спільно з першим заступником ЗОУЛМГ та директором Ужгородського лісового господарства, у період 2016 року, зловживаючи службовим становищем допустили, на думку правоохоронців, незаконні порубки деревини на території природньо-заповідного фонду «Ужгородського ЛГ».


Так, безпосередньо керівник ЗОУЛМГ, як вважає слідство, незаконно підписав план проведення вирубок лісів на території ДП «Ужгородського ЛГ», на підставі чого керівник місцевого лісового господарства, за попереднім погодженням з першим заступником начальника ЗОУЛМГ безпідставно видав та погодив лісорубні квитки.


В подальшому, на думку правоохоронців, на підставі цих документів на території природньо-заповідного фонду незаконно проведено санітарні рубки. Загальна сума заподіяних збитків, відповідно до висновків експерта, склала понад 2,6 млн грн.


Порушення посадовців ЗОУЛМГ задокументовано процесуальними прокурорами та слідчими прокуратури Закарпатської області спільно з співробітниками управління захисту економіки в Закарпатській області ДЗЕ НП України.


Дії підозрюваних кваліфіковані за ч.2 ст.28, ч.2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене за попередньою змовою групою осіб).


Обвинувальний акт скеровано прокуратурою до Ужгородського міськрайонного суду.


Пресслужба прокуратури Закарпатської області