В Україні три дороги стануть платними

​У Міністерстві інфраструктури визначилися, які дороги стануть платними, якщо уряд все ж ухвалить таке рішення.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, які дороги в Україні можуть зробити платними. Міністр зазначив, що концесійні платні дороги завжди повинні бути альтернативою безкоштовним. Про це він заявив в ефірі «Сніданку з 1+1». Так, у Міністерстві інфраструктури визначилися, які дороги стануть платними, якщо уряд все ж ухвалить таке рішення, інформує Ukr.Media.
«Одеську трасу робити зараз автобаном не зовсім актуально. Якщо ми хочемо говорити про якісь платні дороги, концесійні, то у нас є інші ділянки. Наприклад, київська кільцева, була б дуже актуальною. На цій ділянці точно треба щось робити», — повідомив міністр інфраструктури.
Криклій зазначив, що Одеською трасою справа не закінчиться — за планом Кабміну, в Україні їх спочатку буде три.
«Ми зараз повинні робити розрахунки з будівництва платних доріг. За планом у нас: Львів-Краковець, київська кільцева, Біла Церква-Київ» — додав міністр.
Відзначимо, що розмови про платні дороги в Україні ведуться ще з лютого 2018 року. Тоді Верховна Рада України прийняла закон, що дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення, будівництва і експлуатації. Згідно із законом, автомобільні дороги та їх ділянки будуть віднесені до розряду платних лише за умови їх удосконалення та забезпечення альтернативного проїзду транспортних засобів безоплатними автомобільними дорогами.
Нагадаємо, що план з розвитку українських доріг у Міністерстві інфраструктури надали ще в липні 2019 року і в ньому окремо обговорювалося будівництво платних доріг. На думку міністра, це потрібно терміново, оскільки Україна — єдина країна в Європі, де немає платних доріг. Крім того, ще до цього попередній міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів, скільки приблизно коштуватиме проїзд по платних дорогах в Україні.​