Депутати пропонують скасувати автошколи та курси водіння

​В Раді задумалися не тільки над зміною процедури видачі водійських прав, але і про скасування автошкіл.

Група народних депутатів зареєструвала законопроєкт, в якому йдеться про скасування обов'язкового навчання в автошколах для того, щоб отримати водійські права. Про це йдеться в проєкті закону №2201, який опублікований на сайті Верховної Ради України, інформує Ukr.Media.
В Україні можуть офіційно скасувати проходження навчання в автошколі для отримання водійського посвідчення. Авторами подібної ініціативи в парламенті виступили декілька народних депутатів.
Автори документу пояснюють, що такі зміни призведуть до підвищення якості підготовки майбутніх водіїв. У законопроєкті йдеться про те, що претендентів на отримання водійського посвідчення будуть допускати до теоретичних і практичних іспитів без свідоцтва про закінчення курсів водіння. Депутати вважають, що отримання навичок водіння і вивчення ПДР не повинно проводитися одночасно.
Проєкт закону пропонує дозволити українцям, які проживають далеко від автошкіл, проходити самостійну підготовку. Якщо спроба буде невдалою, прийти на перездачу можна буде тільки через 90 днів. Навчатися водінню можна буде тільки після успішної здачі теорії.