“Стихія накриє Карпати”: мольфар приголомшив прогнозом



Стихія накриє Карпати і це відбудеться через те, що природа вже втомилася від дій людей.
“Велика біда прийде до нас. Природа втомилася від того, що ми з нею робимо. Якщо не вчасно схаменутися, то буде погано всім. Землетрус може бути лише попередженням. Це буде скоро, але не зараз”, – сказав Михайло Тодорив.
Як наголошується, землетрус вже найближчим часом прогнозується в Україні, а точніше в Карпатах. Зауважимо, що така сейсмічна активність трапляється один раз на 100-120 років, і в 1908  році були зафіксовані останні потужні поштовхи, – пише Знай.
Нагадаємо, як ми писали раніше, на території Західної України у будь-який час може статися землетрус потужністю у 8-9 балів за 12-бальною шкалою Ріхтера.
За інформацією заступника директора Інституту геофізики НАН України Олександра Кендзера, Закарпаття найближчим часом може сколихнути глобальний землетрус, адже цей регіон входить до зони сейсмічної активності.
За його словами Кендзера, як свідчать дослідження архівних даних потужні землетруси на Закарпатті відбуваються кожні 100-120 років, а останнє з них було зафіксовано в 1908 році.
«Безумовно, є причина для хвилювань, бо, якщо ми подивимося на карту сейсмічного реагування на території України, то там показано, що на Закарпатті можуть бути глобальні землетруси. Вони вже і були. Місцеві ефекти навіть досягали 8 балів», — поінформував геофізик.