Синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня зима

​Зима 2019-2020 здивує українців великою кількістю снігу.

Народний синоптик Леонід Горбань спрогнозував, що до кінця осені в Україні буде плюсова температура, а справжня зима почнеться з 12 грудня, інформує Ukr.Media.
Перша половина грудня порадує українців плюсовою погодою.
«Стійка зима, за моїми даними, розпочнеться 12 грудня. Перші чотири дні грудня буде мінусова температура, потім п'ять днів плюсова — до 4 градусів тепла. А з 12 грудня і до кінця місяця — одні «мінуси», — розповів Горбань.
Також народний синоптик зазначив, що грудневі морози не будуть сильними. Стовпчики термометрів опустяться максимум до -12 градусів. В кінці грудня, на Католицьке Різдво, температура на градуснику може знизитися до -13... -15 градусів.
«Наступні місяці також будуть холодними. Весь січень буде морозний, а лютий буде навіть холодніше січня. Морози сягатимуть -18...-20 градусів. Очікуються також рясні снігопади. Великих періодів відлиги не передбачається. Практично вся зима буде дуже сніжною», — розповів Леонід Горбань.
У свою чергу, ще один народний синоптик Володимир Деркач прогнозує справжню зимову погоду вже в грудні. Він зазначив, що перша половина грудня буде сніжною і морозною.
«Десь з середини першої десятиденки грудня настане відлига. Температура буде плюсовою. Друга декада грудня буде відрізнятися нетипово теплою погодою, іноді з невеликими опадами. Тільки у свято Миколая трохи похолодає. Спочатку прийдуть нічні морози, а потім і денні, можливі невеликі опади. Це похолодання протримається до кінця 2019 року», — заявив Деркач.​