У листопаді Українці отримають квитанції за комуналку без урахування пільг та субсидій

​Це пов'язано з початком другого етапу монетизації субсидій.

Українці в листопаді отримають платіжки за компослуги з сумами без врахування пільг та субсидій. Про це повідомили в Міністерстві соцполітики, інформує Ukr.Media.
Як розповів заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на брифінгу у відомстві, це пов'язано з початком другого етапу монетизації субсидій.
«Починаючи з платіжок за жовтень усі пільговики та субсидіанти будуть отримувати повний розмір платіжки без урахування пільг», — сказав чиновник.
Всі розрахунки стосовно оплати за компослуги будуть проводити органи соцзахисту населення, тоді як раніше це робили комунальні підприємства. Після розрахунку органи соцзахисту самостійно перераховують кошти, а субсидіанти зможуть їх отримати або на зазначені реквізити, або в «Ощадбанк», який сам проведе оплату за квитанціями.
У Мінсоцполітики додали, що зараз понад 95% субсидіантів отримують кошти на оплату послуг ЖКГ в безготівковій формі — через держбанк. Пільговиків будуть повідомляти про надходження субсидії за допомогою SMS. А всі, хто отримують субсидію готівкою, повинні самостійно здійснити оплату відповідно до всіх нарахувань.