Він чи вона? У сусідній із Закарпаттям області народився унікальний малюк

​​

У  місті Львів народився унікальний малюк із “подвійною статтю” – дитина має як чоловічі, так і жіночі статеві органи.
Про це повідомляє Llviv.znaj.ua з посиланням на  ZAXID
а словами львівських хірургів-урологів, малюка наразі готують до серйозної операції, яка покликана сформувати стать дитини.
“Ця патологія вважається дуже рідкісною, і за останні 10 років у львівський Охматдит звернулися батьки тільки трьох дітей. Двічі хірурги успішно проводили операції, остаточно визначають стать дитини”, – розповідають медики.
За словами дитячого уролога Львівської обласної лікарні Охматдит Андрія Поцюрко, вперше батьки звернулися до них, коли малюкові було 9 місяців. І на той момент було не ясно, хлопчик це чи дівчинка, оскільки зовнішні геніталії мали ознаки обох статей.“Після детального обстеження стало зрозуміло, що у малюка є матка, маткова труба веде до яєчників, а зліва розташована незрозуміла залоза. Уже потім з’ясувалося, що це яєчко. Отже, дитина – істинний гермафродит, має і жіночі, і чоловічі статеві залози. Це дуже рідкісна патологія і в Україні є лише кілька фахівців, які допомагають таким дітям скорегувати їх стать”, – наголошує Андрій Поцюрко.
Варто додати, що з моменту народження дитини батьки сприйняли її як дівчинку і дали немовляті жіноче ім’я. У результаті безлічі обстежень і консультацій було вирішено формувати малюкові стать дівчинки. На плановій операції за допомогою лапароскопії буде видалено яєчко, а також буде проведена пластика зовнішніх статевих органів.
За словами лікаря, до теперішнього часу і матка і яєчники дитини трохи менше, ніж повинні бути до цього віку. Проте це питання можна вирішити за допомогою гормонотерапії.
Передбачається, що операція відбудеться через кілька місяців.​​